Waarom zou je kiezen voor wol/zijde babykleding, welke kledingstukken mogen zeker niet ontbreken en waarom is wol/zijde voor jouw kindje aangenamer dan bijvoorbeeld katoen of andere materialen? Tante Pollewol tipt!

Wol/zijde babykleding reguleert de temperatuur

Wist je dat het lichaam van kinderen tot 4 jaar de temperatuur nog niet automatisch regelt? Jonge kinderen - en zeker pasgeborenen - hebben dus behoefte aan een laagje kleding dat de lichaamstemperatuur helpt te reguleren. Wol/zijde babykleding doet dat, want beide materialen verwarmen wanneer de lichaamstemperatuur daalt en verkoelen als de lichaamstemeratuur stijgt. Hoe bijzonder is dat!

En het is waanzinnig comfortabel. Als je zelf nog nooit wol of wol/zijde hebt gedragen, probeer het dan zeker eens uit. Het is zacht en voelt direct aangenaam aan (katoen kan in het begin koud aanvoelen). Ook hechten nare geurtjes zich niet aan wol en wol/zijde. Even buiten hangen of in een frisse kamer een nachtje laten luchten en je kleding is weer fris. Ideaal. Dat scheelt dus ook nogal wat wasjes. 

Wol en wol/zijde babykleding hoef je zelden te wassen

Dat klinkt misschien ongelooflijk, maar het is waar. Zoals gezegd hechten vieze luchtjes zich niet aan wol/zijde babykleding en dus is even luchten genoeg, Dat scheelt wassen en dus water, is daardoor beter voor het milieu én voor de levensduur van de kleding. 

Wol/zijde absorbeert veel vocht zónder nat aan te voelen

Wist je trouwens dat beide materialen maar liefst 30% van hun eigen gewicht aan vocht kunnen opvangen (en dat zónder nat aan te voelen)? Belangrijk, want luiers kunnen lekken en iedereen weet dat baby's ook heel wat af kwijlen, zeker als er een tandje aan zit te komen. Met wol/zijde babykleertjes zorg je dus dat jouw baby zich altijd aangenaam op temperatuur voelt. Zo gaat er geen energie verloren en kan de voorraad energie gebruikt worden waar een baby die hard voor nodig heeft: groeien!

Welke wol/zijde kledingstukken zijn onmisbaar?

Niks is onmisbaar. Ik bedoel, je kunt zonder ook overleven :-)  máár er zijn items die heerlijk zijn voor je baby en je dus vast graag aan die mini-garderobe wilt toevoegen. Voor mij is dat een wol/zijde longsleeve, een mouwloze wol/zijde romper en een wollen of wol/zijde broekje. Een longleeve is ideaal, want het werkt perfect met wasbare luiers samen én kan ik zomer en winter. Bij lekker weer zo, als shirt, en bij fris weer als ondershirt. Een mouwloze romper eigenlijk vanwege hetzelfde argument: altijd handig. Het kan altijd ergens onder en geeft net even dat stukje comfort, zelfs als je bijvoorbeeld gewoon voor een katoenen of ander overshirt kiest. En ten slotte het broekje: heerlijk zacht, voor overdag of om in te slapen. Vooral wol/zijde bedoel ik dan. Maar de longies van het Finse merk Ruskovilla (ik hoop ze spoedig aan ons assortiment te mogen toevoegen) vind ik ook altijd echt het noemen waard. Ze zijn lekker behaaglijk dik, echt van een mooie kwaliteit wol, verkrijgbaar in wit, groen, rood en donkerblauw en kunnen waterdicht gemaakt worden om als overbroekje te fungeren, maar ook gewoon zo als normale broek worden gedragen. Absoluut kriebelvrij, maar toch met de warmte van wol. 

Wol van blije schapen

Zeker niet alle wol is biologisch en bijvoorbeeld Australische merinowol wordt nog weleens op pijnlijke wijze verkregen door 'mulesing', waarbij een deel van het achterwerk van het schaap wordt weggesneden omdat men in Australie kampt met een vervelende bromvlieg die in de huidplooien rond het achterwerk van het schaap eitjes legt. 'Mulesing' gebeurt veelal onverdoofd en vaak tegelijk met onverdoofde castratie en het afknippen van de staart. Onvergeeflijk en onnodig dierenleed dat alles te maken heeft met geld. Tante Pollewol accepteert enkel biologische wol, afkomstig van blije, goed behandelde schapen. 

Wol/zijde. Samen sterk!

Het is een dreamteam, dat mag duidelijk zijn. Probeer het zeker ook zelf eens uit, dan realiseer je je des te meer wat een plezier je jouw baby doet. Wat een comfort het is om wol of wol/zijde te mogen dragen. Het is heerlijk en kan het hele jaar door. Heb je verder nog vragen, of juist suggesties of tips (of wensen op het gebied van ons assortiment), deel het met me! Dat vind ik fijn en neem ik allemaal mee in mijn lijstjes voor nieuwe bestellingen bij onze mooie merken.

© 2019 - 2020 Tante Pollewol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel