Sorteer op

My Alpaca Copenhagen is een Deens label dat bijna uitsluitend hangebreide kleding verkoopt van 100% baby alpaca. Voor wie het niet weet, 'baby' zegt iets over de haartjes, niet over jonge alpacaatjes ☺ Het is wol van de eerste schering; de zachtste alpacawol die te verkrijgen is en die al ruim 5000 jaar wordt geprezen om haar verfijnde kwaliteit. Deze wol heeft een diameter van ongeveer 20 micron (1 micron is 0,001 milimeter) en hoe dunner de wol, hoe zachter het eindproduct.

My Alpaca Copenhagen maakt veelal unisex kinderkleding die met elke stijl samen gaat. Het bedrijf is met name gericht op het gebruik van de alpacavezels in hun natuurlijke tinten wit, bruin en grijs en de meeste kledingstukken zijn handgemaakt door een vaste, professionele groep Peruaanse vrouwen die strikt de kwaliteitseisen in het oog houden. Tegelijkertijd verzekert het werk de vrouwen van een beter bestaan voor henzelf en hun families, en een baan waarin fair-trade key is.

Koop je iets van My Alpaca Copenhagen, dan vóel je dat er met liefde aan is gewerkt. Wie het kledingstuk heeft gemaakt, dat tref je aan op het handgeschreven kaartje dat aan je kledingstuk is bevestigd. Zo heeft My Alpaca Copenhagen een duidelijk verhaal: van begin tot eind. Tante Pollewol houdt ervan. 

© 2019 - 2021 Tante Pollewol | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel