Menu
EUR
De Veer van de Vuurvogel  en andere boeken van Sandra Dieckmann

De Veer van de Vuurvogel en andere boeken van Sandra Dieckmann

Door: Deniece Wildschut Reacties: 0

Eerder was het adembenemend mooie boek Wachten op Wolf, van de Duitse schrijfster en illustratrice Sandra Dieckmann, al verkrijgbaar bij tante Pollewol. Inmiddels zijn ook De hond die alles verslond, Het geheime bos en De veer van de vuurvogel erbij gekomen. Een keuze maken tussen die boeken is - vind ik - vrijwel onmogelijk. Want oogverblindend mooi geïllustreerd zijn ze stuk voor stuk. Soms best gevarieerd, hoewel je de hand van Dieckmann er altijd duidelijk in herkent - gelukkig. 

Wachten op Wolf is een prachtig boek, dat licht begint en daarna het donker durft aan te raken, om uiteindelijk zeker weer terug te keren naar het licht. Het gaat over verlies en rouw, een thema dat ook kinderen helaas niet altijd bespaard blijft natuurlijk. Dieckmann introduceert vos en wolf, vriendjes voor het leven, maar wolf kan niet voor altijd blijven. Mooie herinneringen hebben ze wel en daarmee besluit Dieckmann ook, want die prachtige, fijne, warme herinneringen zullen wél altijd bij vos blijven, al kon wolf dat niet. Het boek oogt al aan de buitenkant mooi; hemels is misschien een goede woordkeuze. Met schitteringen en blauw. Daar waar donker en licht elkaar aanraken. 

De hond die alles verslond past haarfijn in deze tijd, waarin het duister al wat licht is lijkt te willen verslinden. Of, is dat eigenlijk van élke tijd? Enfin, de hond verslindt alles en wat gebeurt er? Het wordt licht en speels en fijn en muzikaal en gezellig in de buik van de gulzige hond. En wat houdt de hond die alles verslindt over? Duisternis en leegte. Een mooie en actuele boodschap over vriendschap en het besef dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je bent, als je maar fijn gezelschap hebt. Mooie stoffen rug heeft dit boek, met witte paddenstoeltjes erop.

Het geheime bos is een zoekboek in Dieckmann-stijl. Een aanwinst voor de kleine, ravottende natuurliefhebbertjes onder ons. Lezen én zoeken. Weetjes over de natuur en over dieren leren terwijl je een mooi verhaal leest. Je kunt je naam voorin zetten én achterin kun je opschrijven wat je allemaal nog meer hebt gevonden. Doet ook wel aan als een doe-boek dus, erg leuk. 

De veer van de vuurvogel, die titel alleen al he? En beer op de achterkant, met die grote magische veer in zijn armen. Echt een krachtig, lief verhaal over een beertje dat eigenlijk veel stoerder is dan hij denkt. Hij krijgt een veer van een vuurvogel en durft opeens dingen die hij daarvoor niet durfde, maar... is dat eigenlijk wel zo? Een prachtig boek voor alle grote en kleine kinderen die soms verlegenheid of angst ervaren en misschien wel zijn vergeten dat alle moed die zij zoeken allang in hen zit. 

Vragen over de titels van Sandra Dieckmann? Bel of app me, ik help je graag als ik dat kan. Je kunt me ook contacteren via de chat op Instagram.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »