Menu
EUR
Boekentip

Boekentip

Door: Deniece Reacties: 0

Omdat ik bezig was om te kijken of ik een boek kan inkopen dat ik persoonlijk enorm waardeer, dacht ik, ik kan het sowieso alvast even warm aanbevelen natuurlijk! Immers bevat het - mijns inziens - zulke waardevolle informatie voor ouders en iedereen die in verwachting is of gewoon geeft om gezondheid. Daarom dus twee titels van dezelfde auteur, die echt de moeite waard zijn om aan te schaffen of te lenen bij de bibliotheek: 'U kunt veel meer dan u denkt' en 'Gezond leven in een vervuilde wereld', beide van Hans Moolenburgh Sr.

 

Waarover gaat 'U kunt veel meer dan u denkt' eigenlijk?

In ruim vijftig jaar artsenpraktijk heeft dr. Hans Moolenburgh sr. de klachten van kinderen zien veranderen. Waar vroeger wonden en 'standaard'-kinderziekten het beeld bepaalden, hebben in de loop der jaren welvaartsziekten de overhand gekregen: leukemie, suikerziekte, een breed scala aan allergieën, voedselintolerantie, hyperactiviteit en autisme. Kinderen lijken steeds minder weerstand te hebben. Wat is er aan de hand?

 

Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden laat dr. Moolenburgh zien dat het tijd wordt om verder te kijken dan de symptomen en de oorzaken aan te pakken. Juist de goedbedoelde vaccinaties blijken niet zelden grote schade in een kind aan te richten. Moderne technieken en producten - van onzichtbare straling tot geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen in ons eten - hebben een nega tieve invloed op de gezondheid van onze kinderen. Dr. Moolenburgh geeft iedere ouder de middelen in handen om zijn of haar kind gezond op te laten groeien. Dat maakt dit boek onmisbaar voor alle ouders.

 

Waarover gaat 'Gezond leven in een vervuilde wereld' precies?

Een handleiding met vuistregels

We leven in een wereld waarin tot de verbeelding sprekende uitvindingen hand in hand gaan met een steeds verdere vervuiling van de aarde. Er is een groeiend aantal beschavingsziekten waar de medische wereld niet tegenop gewassen lijkt: kanker, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, allergieën en intoleranties, chronisch vermoeidheidssyndroom, Alzheimer, noem maar op.


Toch hebben wij ons leven en onze gezondheid meer in de hand dan wij denken, zo stelt Hans Moolenburgh sr. in dit boek. Net als zijn andere werken wordt Gezond leven in een vervuilde wereld gekenmerkt door scherpe observaties, humoristische anekdotes en rake, vaak pijnlijke analyses. We leven in een vervuilde wereld en dat is inmiddels een feit.


Ondanks deze ernstige boodschap blijft Hans Moolenburgh sr. onverminderd optimistisch. Wij kunnen het tij keren. Het is wel degelijk mogelijk een gezond bestaan op te bouwen. Daartoe heeft de auteur 28 vuistregels opgesteld waar eenieder direct mee aan de slag kan gaan: wat te eten en te drinken, hoe om te gaan met medicijnen en vaccinaties, hoe rust te nemen in het jachtige bestaan, waar rekening mee te houden in de (werk)omgeving, hoe om te gaan met autoriteiten, enzovoort.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »