Menu
EUR
Doe maar Duurzaam

Doe maar Duurzaam

Door: Deniece Wildschut Reacties: 0

Tante Pollewol is in haar nopjes, want het inpakpapier wat ze sinds een maand of drie in gebruik heeft (van Compostella) stond al vanaf het begin op haar 'lijstje'. Want weet je, duurzaamheid is zo'n beladen woord geworden en termen als 'milieuvriendelijkheid' en 'ecologisch' roepen direct allerlei dingen op. Voor deze nuchtere tante is het gewoon logisch. Gewoon, the only way to go. En ja, duurzamer is níet shoppen en níet verzenden, maar als je dan bewust en kritisch shopt en er een pakketje in orde gemaakt moet worden, dan mag dat best nog wel een feestje zijn voor jou, jouw kleine man of vrouw én de wereld, toch?

"Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier" las ik ooit en die quote (van moeder Teresa) hangt nog altijd op onze koelkast. Het is nogal een ambitie, maar hee, waarom niet. Want dat wens ik, dat we allemaal blij zijn. Gezien en gehoord. Gezond. Vrij van lijden. Comfortabel en geliefd. Met oog voor elkaar. Dus ik wil dat een pakketje van Tante Pollewol je verblijdt. Verrast. Net even dát geeft wat je misschien kon gebruiken op die druilerige dinsdag of die hectische zaterdagmiddag.

Enfin! Met mijn ecotank cartridge-loze printer, de keuze voor een papieren label i.p.v. klevend label, een eco kartonnen doosje (soms gerecycled), PVC-vrije Tante Pollewol stickertjes (niet op rol, dus ik priegel me een ongeluk!), composteerbaar plakband en een groeipapieren 'visitekaartje', heb ik vanaf het begin (nog niet eens een jaar geleden!) bewuste stappen gezet die passen bij wat ik voor ogen heb met Tante Pollewol. Want ik wil er iets moois mee delen. Warmte, comfort en liefde voor de kracht van de natuur. Liefde voor minder. Eenvoud. Voor moederschap en samen.

Ik hoop in ieder geval dat het nieuwe inpakpapiertje jou net zo blij maakt als het mij maakt. Geniet ervan, want het is kostbaar. En het is composteerbaar, trouwens, dus als je de mogelijkheid hebt... geef het terug aan de aarde. Of hergebruik het. Het is zo mooi!

Liefs,
Deniece


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »