Menu
EUR
Newborn favorieten: een top 5

Newborn favorieten: een top 5

Door: Deniece Wildschut Reacties: 0

Afgelopen januari mochten wij ons derde knappie verwelkomen op deze aardbol, Sara, een goedlachse gezonde lieverd die na weken met flinke buikkrampen inmiddels heel ontspannen is. Een verademing om te zien! Maar goed, ik heb nieuwe en oude favorieten herontdekt hierdoor en ik dacht: maak nou eens een blogje hierover. Bij dezen dus.

 

Ik schreef al eens dat de enige echte 'baby essential' mama is en daar is niets aan veranderd natuurlijk. Maar als we dan toch kijken naar het comfort van je baby, naar hoe zij goed groeien en op temperatuur kunnen komen en blijven, dan kun je daarin natuurlijk wel je voordeel doen met materialen als wol en zijde. Ik maak niet DE top 5, dat zal voor iedereen net even anders zijn. Ik maak EEN top 5, en ik vergeet daarbij vast nog honderd-en-een-dingen. Heb jij nog favorieten? Tip ze onder de blog!

 

Baby essential 1: Dydimos draagdoek Ada Carmine

Deze draagdoek heb ik ook voor Kenza gebruikt. Hij is, uit mijn hoofd, zes meter lang (je hebt verschillende maten). Best flink. Je kunt er op allerlei manieren mee knopen, maar ik knoop eigenlijk altijd hetzelfde en dat gaat inmiddels als vanzelf. HIj is gemaakt van geweven biologisch katoen en dat 'geweven' maakt een wereld van verschil. Door de manier waarop hij gemaakt is, rekt hij alle kanten op net voldoende mee om comfortabel te kunnen knopen. Maar door de katoen heeft hij zeker niet teveel rek, iets wat de rekbare doeken hebben. Ik gebruikte een rekbare doek toen Reza net was geboren en daar kun je algauw weinig meer mee omdat het teveel rekt. Je hebt ook steun nodig. Denk trouwens om het hoofdje/nekje bij een newborn he. In je draagdoek kun je een opgerolde hydrofieldoek gebruiken ter ondersteuning van het hoofdje.

 

Ik heb best wat draagdoeken geprobeerd sinds Reza in 2016 werd geboren en met de Ada van Dydimos vond ik eindelijk wat ik zocht. En wat knoopte dat makkelijker dan vele andere doeken! Een verademing. Ik vind een draagdoek echt fijn en belangrijk. Ik ben geen kinderwagen-moeder en ook helemaal niet goed met die dingen, dus een draagdoek vind ik fijn. Ik kan gaan en staan waar ik wil, de kleine is altijd dichtbij en ik hoef niks te besturen - haha. En dat dichtbij zijn is sowieso essentieel he, vooral de eerste tijd. Dus wat mij betreft een inkoppertje... draagdoek. Check.

 

Baby essential 2: Engel Natur wollen babybroekje met hoge boord

Ik vind dit niet het meest schattige broekje ooit, maar comfort is - zeker voor een newborn - wat mij betreft prioriteit nummer 1 en dan mag dit broekje zeker niet ontbreken. Het houdt buik en enkeltjes warm, gaat lang mee door de pasvorm en is heel zacht. Ik heb een wollen broekje, maar je hebt ze (voor de warmere seizoenen van het jaar) ook in wol/zijde variant.

 

Baby essential 3: Wollen sokjes, wat mij betreft van Grodo

Warme voetjes zijn heel belangrijk in het op temperatuur blijven en wol helpt daar enorm bij. Het verkoelt bij warmte en verwarmt bij kou, ideaal dus voor iedereen onder de 4 jaar - want een lichaam van iemand onder de 4 jaar kan zichzelf nog onvoldoende op temperatuur houden. Een beetje hulp is daarbij dus zeer welkom. Dat geeft comfort en helpt je baby goed groeien, het belangrijkste die eerste tijd. 

 

Ik geef zelf de voorkeur aan Grodo sokjes, omdat ik die bij alle drie de kinderen als bijzonder fijn en duurzaam heb ervaren. Ze kriebelen ook niet, de pasvorm is goed. Ze hebben niet de meest uiteenlopende of moderne kleuren, maar ik heb me daar zelf nooit aan gestoord. Maar goed, dat had mijn focus ook niet. Comfort, warmte, vond ik zelf belangrijker dan looks. Er zijn schattige katoenen newborn sokjes of zelfs van andere (minder fijne) materialen, maar ik kan mij daar toch niet toe zetten. 

 

Baby essential 4: hydrofiele doeken

Eigenlijk hoort deze op 1. Of 2. Maar hydrofiele doeken zijn ongeveer het enige item dat je nodig hebt naast kleertjes. En naast een draagdoek dus. Je kunt ze altijd en overal gebruiken, voor ongeveer alles. Mijn favorieten zijn die van Mundo Melocoton. Ze zijn heel zacht, gemaakt van biologische katoen en ook nog eens prachtig om te zien. 

 

Baby essential 5: wollen dekentje

O nee, deze moet ook op 1 of 2. Of 3 dan. Want een wollen babydeken is echt wel een essential als je 't mij vraagt. Tijdens het voeden bijvoorbeeld, in bed, op de bank... Ik heb er zelf meerdere, want het leven met een newborn wordt nu eenmaal gekenmerkt door uitgespuugde melk en verfachtige vloeibare poep. Meerdere dekentjes hebben is handig i.v.m. wassen en ze blijven dan ook langer mooi. 

 

(Ik realiseer me nogal dat ik ernstig wollen dekentjes moet inkopen en dat staat boven aan mijn lijstje voor Tante Pollewol. Voor nu heb ik meestal de Engel Natur wolfleece dekentjes, die ook echt heerlijk zijn, maar weet dat ik er mee bezig ben en dit najaar dekentjes hoop te kunnen toevoegen.)

 

Natuurlijk zijn wollen of wolzijde rompertjes, een wollen vestje en strikmutsje ook favorieten en zo belangrijk die eerste tijd. Maar dat weet jij vast al. Wat ik nu wilde delen, was gewoon een soort persoonlijk lijstje van favorieten. En ik denk dat je daar iets aan zou kunnen hebben. Immers zijn bijvoorbeeld Silly Silas maillots super schattig, maar vind ik een Engel broekje met hoge bord voor een newborn gewoon veel geschikter. De broekjes worden ondergewaardeerd, helaas, en ik maak me daarom graag hard voor een underdog. Engel Natur hoge boord broekjes, Grodo donkerblauwe sokjes... arme schepsels, zo niet erkend. Misschien moet ik daar nog eens een blogje aan wijden :-))

 

Heb jij tips of favorieten? Reageer zeker en wie weet heeft een ander daar wie iets aan. Samen sterk, nietwaar!

 

Liefs,
Deniece


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »