Menu
EUR
Op zoek naar een duurzaam biologisch kraamcadeau?

Op zoek naar een duurzaam biologisch kraamcadeau?

Door: Deniece Wildschut Reacties: 0

Kraamcadeaus zijn bijzonder! Het eerste cadeau dat de pasgeboren baby van je krijgt, dat blijft de ouders bij en het kindje later misschien ook wel. Ik herinner me dat ik zelf, toen onze oudste net was geboren, van mijn nichtje een klein 'Raad eens hoeveel ik van je hou'-boekje kreeg, met een klein Hazeltje-knuffeltje erbij. Het boekje ligt vandaag de dag ergens, maar het verhaal vertel ik al bijna zeven jaar lang elke avond, inmiddels uit mijn hoofd. En het knuffeltje wordt nog steeds gekoesterd (en mag soms stiekem in de rugzak mee naar school). 

Duurzaam biologisch kraamcadeau, tip 1: wollen of wolzijden romper

Maar wat geef je een pasgeborenen als je niet de zoveelste speen wilt geven of het zoveelste rompertje. Hoewel, een wolzijde romper is echt waardevol voor een newborn en absoluut andere koek dan de opgefleurde katoenen exemplaren. Wol en ook zijde werken temperatuur regulerend; enorm waardevol, want het lichaam van een pasgeboren baby kan de temperatuur nog niet zelf reguleren. Een wollen of wolzijden romper helpt hierbij. Ook nemen deze materialen veel vocht op zonder nat aan te voelen, wat fijn is bij kwijlen of plassen.

Duurzaam biologisch kraamcadeau, tip 2: newborn sokjes 

Newborn sokjes zijn om bovenstaande redenen ook erg welkom en fijn. En hoe schattig zijn die minisokjes sowieso! Om op te vreten toch! Deze naturel newbornsokjes zijn geproduceerd in Duitsland, van mulesing-vrije biologische wol. Als je alvast een klein (flexibel indoor) schoentje wilt geven, dan zijn deze knappies van Petit Nord een goede tip. Anti-slip, dus heel fijn als je een gladde vloer in huis hebt. Handgemaakt in Portugal, 100% ecologisch, plantaardig gekleurd, biologisch afbreekbaar en van chroom-vrij leer.

Duurzaam biologisch kraamcadeau, tip 3: hydrofieldoeken

Dit moest eigenlijk tip 1 zijn, want dit is ongeveer het belangrijkste dat je in huis wilt hebben als je baby ter wereld komt. De hele baby uitzetlijsten die je verder online vindt kun je negeren, maar hydrofieldoeken zijn echte allrounders. En die van tante Pollewol zijn écht knap. Van steenrood en okergeel tot oudroze-gebloemd. En natuurlijk van biologische katoen. Ontworpen in België, gemaakt van stoffen uit Spanje.

Duurzaam biologisch kraamcadeau, tip 4: Tijana Draws kaart

Jouw kraamcadeau verdient een net zo mooie kaart voor de kersverse moeder erbij. Tijana's werk is geïnspireerd door sprookjes en verhalen, de natuur, haar levensvragen en het alledaagse leven als moeder. De thema's uiten zich in de mooiste beelden, waarin je kunt wegdromen... Gevouwen kaart (A6), inclusief bruine enveloppen van gerecycled papier.

Op zoek naar iets om de babykamer van een vleugje magie te voorzien? Check deze art prints van Iris Esther. De Spirit Animal Collection is bizar mooi gemaakt en geprint op 300 grams Italiaans aquarelpapier om het gevoel van het originele werk te behouden. Echt heel mooi en iedere spirit animal staat uiteraard voor andere kwaliteiten. Hoe mooi om een newborn dát mee te geven. Een cadeau om te koesteren!

Duurzaam biologisch kraamcadeau, tip 5: tante Pollewol giftcard

Natuurlijk! Laat de kersverse moeder (of vader) zélf iets uitzoeken, met de Tante Pollewol cadeaukaart, verkrijgbaar vanaf 10 euro tot 200 euro. Kies een bedrag en tante Pollewol maakt een mooi cadeau van de giftcard. Geef bij bestelling gerust de naam van de pasgeborene door, indien op dat moment bekend, want tante Pollewol doet er altijd een persoonlijk kaartje bij. 

5 tips lijkt me mooi en gebruikelijk. Maar tip 6 zou zeker nog een Nanchen Natur pop kunnen zijn, Pimpel, Nucki of dit knuffelpopje bijvoorbeeld. Die prachten van poppen zijn handgemaakt door het uit slechts 15 mensen bestaande team van Nanchen Natur in Duitsland. Het bedrijf staat als meer dan 35 jaar bekend om de puurste poppen en speelgoed voor kinderen. Ze gebruiken uitsluitend gifvrije, biologische materialen. Biologische katoen en wol. De gezichtjes wordt met de hand geschilderd. Heb je zo'n pop in handen (van de kleine kabouters tot de grote aankleedpoppen) dan vóel je de liefde en toewijding waarmee-ie gemaakt is. Echt een duurzaam biologisch kraamcadeau om te koesteren.

Heb jij nog vragen of tips? Deel ze. Tante Pollewol tipt en wordt ook heel graag getipt :-)

#buylesschoosewell

Liefs,
Deniece


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »